Το ελληνικό καράτε δίνει το «παρών» στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η παρουσία της ΕΛΟΚ στην εκδήλωση που έγινε στην Πάτρα, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό. Το περίπτερο της Ομοσπονδίας μας στη  Sport_Hub Expo συγκέντρωσε πολλούς επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Στο πρόγραμμα που είχαν εκπονήσει οι άνθρωποι της ΕΛΟΚ, υπήρξε και παρουσίαση του αθλήματος με αγώνες επίδειξης  υπό την επίβλεψη του προπονητή Νοτίου Ελλάδας Δημήτρη Μελέτση με τη βοήθεια του σωματειακού προπονητή Παναγιώτη Κόττα.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Μητρόπουλος και ο Ταμίας Θανάσης Φυλακτός.

O Γ.Γ. της ΕΛΟΚ Κώστας Μητρόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη,
τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΟΚ Νεκτάριο Βιδάκη και αθλητές τοπικών σωματείων

Ο Κ. Μητρόπουλος ήταν και ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωση και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η  διοίκηση της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, που εξελέγη  τον Μάιο του 2021 έχει  πλέον όλα τα νομοθετικά εργαλεία και συμμετέχει  ενεργά στην αθλητική μεταρρύθμιση έχοντας θέσει, μεταξύ άλλων, ως πρωταρχικό της στόχο την  ανάπτυξη του αθλήματος  όχι μόνο στην πρωτεύουσα αλλά σε όλη την ελληνική επικράτεια» και αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς πυλώνες για την επίτευξη του στόχου αυτού που είναι η διεξαγωγή  περισσότερων αγώνων και ειδικότερα στις μικρές ηλικίες, η διαρκής επιμόρφωση προπονητών και διαιτητών και ο εκσυγχρονισμός του τρόπου διοίκησης και επέκταση της ψηφιακής λειτουργίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΟΚ παρουσίασε αναλυτικά τα βήματα που έχει κάνει η Ομοσπονδία προς την πραγμάτωση των τριών βασικών κατευθύνσεών της, αναφέρθηκε στην επανένταξη του ελληνικού καράτε στους κόλπους της βαλκανικής ομοσπονδίας και τέλος εξήρε τη σημασία που έχει το καράτε για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

«Μακροπρόθεσμα λοιπόν ο αθλητικός τουρισμός με συντονισμένες κινήσεις, την αξιοποίηση και τη μετατροπή κατάλληλων χώρων σε αθλητικά  camps, μπορεί να συμβάλλει στην εδραίωση της χώρας μας ως  προπονητικό κέντρο των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Ιδιαίτερα η περιφέρεια της δυτικής  Ελλάδας αποτελεί ιδανικό προορισμό ως μία από τις πύλες εισόδου της χώρας. Οι ίδιοι οι αθλητές, οι γονείς, οι συνοδοί, οι προπονητές, οι φυσιοθεραπευτές και οι διαιτητές  των άλλων χωρών θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη διαφήμιση της χώρας μας. Τα οικονομικά οφέλη δε αυτής της προοπτικής προβλέπονται ιδιαίτερα σημαντικά» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα
Back to top button