
Στις αρχές αυτού του αιώνα, ένα στυλ καράτε αναπτύχθηκε στην Οκινάουα που κατέστησε δυνατό για πολλούς ανθρώπους να μάθουν τα οφέλη από ένα παραδοσιακό σύστημα αυτοάμυνας. Τελικά γίνεται γνωστό ως Goju-Ryu, η τέχνη του συνδυασμού παραδοσιακών τεχνικών της Οκινάουα με εσωτερικές και εξωτερικές κινεζικές αρχές. Το εσωτερικό κινέζικο στυλ επικεντρώνετε σε κυκλικές κινήσεις καθώς και την ανάπτυξη του τσι (ζωτική ενέργεια), ενώ οι εξωτερικές αρχές επικαλούνται τη σωματική δύναμη. Ο συνδυασμός αυτών των αρχών κάνει το Goju-Ryu ένα σύστημα που επικεντρώνεται στην αποδοτικότητα της κίνησης καθώς και την προσωπική ανάπτυξη.
Ο ιδρυτής του Goju ryu karate, Miyagi Chojun, γεννήθηκε στην Okinawa το 1888. Στην ηλικία των δώδεκα άρχισε να εκπαιδεύετε στο καράτε με τον δάσκαλο Aragaki Ryuko. Σε ηλικία των δεκατεσσάρων γνώρισε τον δάσκαλο Higaonna Kanryo και έγινε αποδεκτός ως προσωπικός μαθητής του.
Μαζί αφιέρωσαν τη ζωή τους για την βελτίωση και προώθηση του Νάχα-τε, εώς τον θάνατο του Higaonna Senseis το 1915. Μετά τον θάνατο του δασκάλου του ο Chojun Miyagi ταξιδεύει στην Κίνα για να αναπτύξει τις γνώσεις του για τις πολεμικές τέχνες.
Μετά την επιστροφή του στην Οκινάουα αρχίζει να διδάσκει στο σπίτι του, όπου μετατρέπει τον κήπο σε ένα ντότζο. Κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να διάδοση τις γνώσεις του, η φιλοδοξία του ήταν να δώσει στο καράτε την ίδια δημοφιλία που είχαν το τζούντο και το κέντο.
Το 1933 το καράτε έγινε επίσημα αποδεκτό από το Butoko Kai, το ιαπωνικό κέντρο για τις πολεμικές τέχνες.
Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Miyagi Sensei αρχίζει να διδάσκει καράτε στην Αστυνομική Ακαδημία της Οκινάουα, αλλά και στο σπίτι του.
Ο Chojun Miyagi αφιέρωσε την ζωή του στο καράτε. Δόμησε το σύστημα του Νάχα-τε, το προσάρμοσε στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και διέδοσε το καράτε στο ευρύ κοινό.
Ένας από τους μαθητές του Chojun Miyagi Sensei ο Τζινάν Shinzato, κάποτε έκανε επείδηξη στην ηπειρωτική Ιαπωνία του Νάχα-τε. Μετά την επείδηξη τον ρώτησαν σε ποιά σχολή καράτε ανήκε. Όταν γύρισε το ανέφερε στον Miyagi Sensei, ο οποίος και αποφάσισε ότι ένα όνομα θα βοηθούσε στην προώθηση και διάδοση του στυλ. Έτσι διάλεξε το όνομα «Goju ryu», εμπνευσμένο από τις "Οκτώ Εντολές" του Kempo που είναι γραμμένες στο Bubishi.